Home > Gevelreiniging

Gevelreiniging

Door middel van gevelreiniging rekent Multi-Clean af met aangekoekt vuil op uw buitenmuren. Uw gevels worden weer zo goed als nieuw en krijgen door de behandeling de uitstraling die zij verdienen. Bovendien bevordert het onderhoud de duurzaamheid van het gebruikte bouwmateriaal. Door gevelreiniging met de hand, telewash of hogedrukreiniger, worden alle soorten vervuiling effectief bestreden.

Gevelbeplating

Op buitenmuren wordt voor de afwerking veel gebruikgemaakt van gevelbeplating. De bekende sandwichpanelen zijn hier een mooi voorbeeld van. Alhoewel de oppervlakte glad aanvoelt, blijft ook hier vuil aan vastzitten. Bij gevelbeplating raden wij dan ook standaard aan om jaarlijks schoonmaakonderhoud uit te laten voeren. Door het jaarlijks schoonmaken van de panelen, is het onnodig om de gevel daarnaast nog grondig te reinigen. Dat betekent minder gebruik van (sterke) schoonmaakmiddelen en een minder intensieve reinigingsmethode. Voor gevelreiniging bij beplating volstaat in veel gevallen hierdoor de telewash-methode. Zo wordt dit jaarlijks schoonmaakonderhoud bijvoorbeeld veel gebruikt voor loodsen van gebouwen.

Tevens is het mogelijk om de gevels een nulbeurt te geven. De gevels worden dan met behulp van een hoogwerker met de hand schoongemaakt. Wij adviseren om daarna de gevels te voorzien van een beschermlaag en ook hierna weer jaarlijks onderhoud uit te laten voeren.

Kozijnonderhoud

Kozijnen maken veelal onderdeel uit van een gevel en die mogen bij gevelreiniging dan ook niet worden vergeten. Dit geldt zowel voor houten, aluminium als kunststof kozijnen. Alhoewel de materialen aluminium en kunststof vaak worden verkocht als ‘onderhoudsvrij’, is dat in de praktijk helaas niet het geval. Bij achterstallig onderhoud gaat de kwaliteit van de kozijnen snel achteruit, zeker als het weer er eenmaal in gaat zitten. Het jaarlijks schoonmaken van houten kozijnen, draagt bij aan het behoud van het schilderwerk. Bij het reinigen van aluminium en kunststof kozijnen, worden ze met behulp van speciale reinigingsmiddelen bovendien weer in de coating gezet. Dit zorgt voor een extra beschermlaag. Ook bij het schoonmaken van kozijnen geldt ‘onderhoud is behoud’.

Gevelreiniging met hogedruk

Gevelreiniging met een hogedrukreiniger, kan op verschillende manieren worden toegepast. Dit kan:

  • met koud tot kokend heet water
  • met of zonder chemicaliën
  • met een hoge of lage druk

Afhankelijk van het soort bevuiling en het geveltype, wordt bepaald met welke instellingen en eventuele reinigingsmiddelen de hogedrukreiniger wordt ingezet. Deze vorm van gevelreiniging kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het verwijderen van alg en mos, maar ook voor graffitiverwijdering. Hogedrukreiniging kan daarnaast ook worden ingezet voor het schoonmaken van straten en betonnen elementen.