Home > Glasbewassing > Glazenwasser met ladder

Glazenwasser met ladder

De glazenwasser die staande op zijn ladder – en in sommige gevallen zelfs bijna acrobatisch hangend – de ramen en kozijnen wast, zal waarschijnlijk nooit uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnen. Toch is het gebruik van de ladder de afgelopen jaren aanzienlijk afgenomen. Vanwege strengere arboregels en de opkomst van nieuwe ontwikkelingen (zoals telescopische glasbewassing), wordt de glazenwasser met zijn ladder steeds minder ingezet.

Glazenwasser van Multi-Clean op ladder in omgeving Den Haag - WestlandGlasbewassing met extra zorg

Toch zijn er situaties denkbaar waarbij een glazenwasser met de ladder de voorkeur heeft. Bijvoorbeeld bij zeer vervuilde ramen. Bij het handmatig reinigen kan de glazenwasser net dat extra stukje zorg geven. Zo wordt in de bouw de glazenwasser met ladder regelmatig ingezet om ramen en kozijnen, voor de oplevering van huizen en andere gebouwen, nog eens grondig te reinigen. Vaak zitten daar bijvoorbeeld nog stickers, cementsluiers en kitresten op. Met deze extra zorg leveren onze glazenwassers glasbewassing op maat!

Aandachtspunten

Bij de keuze voor een glazenwasser met ladder zijn er wel een aantal aandachtspunten waarmee rekening moet worden gehouden. Het is een veel arbeidsintensievere werkwijze, waardoor het reinigen van de ramen en kozijnen meer tijd in beslag neemt. Bovendien is de toegestane maximale werkhoogte voor glazenwassers, met de ladder 10 meter. Voor oudere gebouwen (van voor 1990) mag soms een uitzondering worden gemaakt. Daar moet dan wel een speciale vergunning voor worden aangevraagd.

Werkwijze van de glazenwasser

Vanwege de geringe hoeveelheid water die bij deze manier van schoonmaken vrijkomt, kan de glazenwasser met ladder niet alleen buiten, maar ook binnen in een pand worden ingezet. In goed overleg wordt samen met u de beste werkwijze voor de opdracht vastgesteld. Voor situaties waarbij het gebruik van een ladder niet toereikend is, kunnen wij telescopische glasbewassing of het gebruik van een hoogwerker inzetten.