Home > Glasbewassing > Ramen wassen op hoogte

Ramen wassen op hoogte

Ramen wassen op hoogte met hoogwerker op locatie in Den Haag

Voor de glazenwassers van Multi-Clean is geen raam buiten bereik! Met behulp van een hoogwerker of een gevelinstallatie kunnen alle ramen op (grote) hoogte probleemloos en streeploos worden gewassen.

Boven 10 meter

Volgens de arbowetgeving wordt er bij ramen wassen boven 10 meter al gesproken over ‘glasbewassing op hoogte’. Deze ramen mogen door de glazenwassers niet met een ladder of met telescopische glasbewassing worden schoongemaakt, maar moeten met behulp van een hoogwerker of gevelinstallatie worden bewassen.

  • Ramen wassen met hoogwerker
    Bij ramen wassen op hoogte zetten de glazenwassers in de meeste gevallen een hoogwerker in. Hierbij worden de ramen altijd met de hand schoongemaakt. Met deze werkwijze haalt Multi-Clean een indrukwekkend bereik van maximaal 100 meter. In Nederland zijn de meeste gebouwen niet zo hoog, waardoor veel ramen met deze methode al binnen handbereik zijn. Indien een gevelinstallatie aanwezig is, zullen de glazenwassers echter voor het gebruik van die gevelinstallatie kiezen.
  • Ramen wassen met gevelinstallatie
    Bij ramen wassen op grote hoogte, is meestal een gevelinstallatie voorhanden. Hierbij kan worden gedacht aan hoge kantoorgebouwen en woonflats. Aangezien er bij het gebruik van een gevelinstallatie met de planning geen rekening hoeft te worden gehouden met een hoogwerker, kunnen de glazenwassers van Multi-Clean zeer flexibel worden ingezet. Net als bij glasbewassing met een hoogwerker, wordt de bewassing met gebruik van een gevelinstallatie handmatig uitgevoerd.
Ramen wassen op hoogte met gevelinstallatie op locatie in Westland

Lastig bereikbare ramen

Het gebruik van een hoogwerker wordt niet alleen toegepast voor ramen wassen op hoogtes boven de 10 meter. Ook indien ramen lastig bereikbaar zijn, kan onder de 10 meter uit praktisch oogpunt voor deze werkwijze worden gekozen. Afhankelijk van de werkomgeving en uw wensen, kan bij lastig bereikbare ramen ook telescopische glasbewassing de perfecte uitkomst bieden.