Home > Glasbewassing > Telescopische glasbewassing

Telescopische glasbewassing

Tot een hoogte van 10 meter, kan er voor het wassen van ramen worden gekozen voor de telewash-methode. Deze werkwijze staat bekend als 'telescopische glasbewassing', maar bij Multi-Clean noemen wij het ook wel 'telewash glasbewassing'. Alhoewel de namen verschillen, is de werkwijze identiek. Met behulp van telescopische stokken en osmosewater, worden de ramen en kozijnen snel en efficiënt vanaf de grond met speciale borstels gereinigd.

Telescopische glasbewassing in omgeving Den Haag - Westland

Glasbewassing met osmosewater

Bij telescopische glasbewassing maakt Multi-Clean gebruik van osmosewater. Osmosewater is  water in pure vorm. Water waaruit bijna alle mineralen, zouten, kalk en metaaldeeltjes zijn verwijderd. Hierdoor wordt het vuiloplossend vermogen van het water verhoogd, waardoor reinigingsmiddelen overbodig zijn. Bovendien droogt osmosewater altijd streep- en kleurloos op.

Voordelen telescopische glasbewassing

Telescopische glasbewassing kent vele voordelen:

  • Milieuvriendelijk: geen gebruik van reinigingsmiddelen
  • Minder snelle herbevuiling
  • Minder risico van statische oplading vanwege het ontbreken van metaaldeeltjes in het gebruikte water
  • Vlek- en streepvrije opdroging, zelfs in direct zonlicht
  • Optimale bereikbaarheid boven tuinbeplanting en fonteinen, bij koepels en glazen overkappingen (serres, winkelpromenades)
  • Veilige en verantwoorde arbeidsomstandigheden

Naast het reinigen van ramen, is het telewash-systeem ook geschikt voor het schoonmaken van koelcellen, lichtbakken, gevelbeplating, etc.

Aanhanger met systeem voor telescopische glasbewassing

Werkwijze telescopische glasbewassing

Vanwege de hoeveelheid osmosewater die vrijkomt bij telescopische glasbewassing, wordt deze reinigingsmethode voornamelijk buiten ingezet. Voor de koelcellen bij tuinders wordt nog wel eens een uitzondering gemaakt. Voor het schoonmaken van koelcellen hebben wij tegenwoordig ook een mobiele telewash reinigingsmachine. Hierdoor is er geen overlast meer van in de weg liggende slangen. Voor telescopische glasbewassing buiten zijn de systemen ingebouwd in de wagens en aanhangers van Multi-Clean. Bij een werkhoogte boven 10 meter wordt de hoogwerker ingezet.