Home > Schoonmaak > Lage- en hogedrukreiniging

Lage- en hogedrukreiniging

Schoonmaakbedrijf Multi-Clean zet lage- en hogedrukreiniging in voor het verwijderen van hardnekkig vuil, verwering, aanslag en graffiti. Hierbij maken wij gebruik van geavanceerde machines en effectieve technieken. Afhankelijk van de gevoeligheid van de ondergrond en het gewenste eindresultaat, wordt gekozen voor een lage- of hogedrukreiniging met koud tot kokend water.

Hogedrukreiniging met hoogwerker door Multi-Clean

Lage- en hogedrukreiniging wordt o.a. gebruikt voor:

  • het schoonmaken van (speciaal gecoate) galerijvloeren
  • het schoonspuiten van alle soorten bestratingen
  • het reinigen van kleedkamers bij sportverenigingen
  • het afspuiten van stenen gevels en gevelbeplating
  • het schoonspuiten van daken en dakpannen
  • het verwijderen van graffiti
  • het reinigen van koelcellen

Eén van de aanverwante werkzaamheden bij lage- en hogedrukreiniging, is het impregneren van gevels en daken.

Hogedrukreiniging

Harde ondergronden, zoals bijvoorbeeld beton, zijn vaak goed bestand tegen een intensieve reiniging. Onder hoge druk en het gebruik van heet water, verwarmd tot wel 105 °C (stoomfase), kan elke vorm van vervuiling grondig worden aangepakt. Eventueel aangevuld met het gebruik van een reinigingsmiddel, is met hogedrukreiniging geen uitdaging te groot.

Lagedrukreiniging

Alhoewel in de meeste gevallen hogedrukreiniging voor de intensieve schoonmaak kan worden ingezet, zijn er ook ondergronden die daar te gevoelig voor zijn. Zo wil je bij sommige gevels bijvoorbeeld voorkomen dat je de voegsels tussen de stenen uit spuit. De hogedrukreinigers van Multi-Clean kunnen op elke gewenste druk worden ingesteld, waardoor dit soort vervelende situaties worden voorkomen. Door voorbehandeling van de ondergrond met een reinigingsmiddel en deze vervolgens onder lage druk af te spuiten met heet water, kan het vuil vaak al effectief worden verwijderd.