Home > Vloer > Linoleum vloeren schoonmaken

Linoleum vloeren schoonmaken

Linoleum vloeren staan bekend om hun slijtvastheid en bacteriedodende eigenschappen. Om die redenen wordt linoleum bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt voor vloeren in ziekenhuizen, scholen en andere openbare ruimten met een hoge gebruiksintensiteit. Ondanks de lange levensduur van deze vloeren, zijn ze wel behoeftig aan onderhoud. Het onderhoud van linoleum vloeren is echter vooral gericht op het verwijderen van beschadigingen (zoals krassen), hardnekkig vuil (zoals vlekken) en om de vloer te voorzien van een nieuwe beschermlaag. Schoonmaakbedrijf Multi-Clean neemt deze specialistische zorg u graag uit handen.

Linoleum schoonmakenReinigen

Voor het reinigen van uw linoleum vloeren, maakt Multi-Clean gebruik van een neutraal schoonmaakmiddel. Het schoonmaken van linoleum vraagt namelijk speciale aandacht. Een verkeerd reinigingsmiddel kan de lijnolie uit de vloer verwijderen, waardoor de vloer zwakker wordt. Multi-Clean gebruikt een middel dat niet alleen de linoleum vloer intensief reinigt, maar dat ook de duurzaamheid bevordert.

Linoleum onderhoud

Onder onderhoud verstaan wij bij Multi-Clean het strippen en conserveren van de linoleum vloer. Hierbij worden de oude was- en polymeerlagen (beschermlagen) verwijderd en worden er nieuwe lagen aangebracht. Door deze behandeling is uw linoleum vloer niet alleen voor een jaar beschermd, maar glanst uw vloer tevens weer als nieuw.

Tussenbeurt

Naast het reguliere onderhoud van uw linoleum vloeren, kunt u bij Multi-Clean ook terecht voor de zogeheten ‘tussenbeurt’. Bij de tussenbeurt wordt uw vloer gesprayd en opgewreven met een high speed poetsmachine. Deze tussentijdse onderhoudsbeurt is bedoeld voor het verwijderen van kleine krasjes en geeft uw linoleum vloer een langdurige glans. De ideale frequentie voor een tussenbeurt hangt af van de mate van vervuiling en de gebruiksintensiteit van de vloer.