Home > Vloer > Tapijt reinigen

Tapijt reinigen

Als schoonmaakbedrijf zijn wij gespecialiseerd in het reinigen van diverse soorten vloerbedekking. In tegenstelling tot bijvoorbeeld linoleum en plavuizen, is tapijt reinigen een minder eenvoudige klus. Bij tapijt heb je niet alleen te maken met oppervlakkig vuil, maar ook met eventuele vlekken en geurtjes. Vanwege het grote diverse aanbod, is dit type vloerbedekking zeer geliefd. Voor elke soort inrichting is wel een geschikte variant verkrijgbaar. Het nadeel van tapijt is echter dat het zeer gevoelig is voor vervuiling. Bij schoonmaakbedrijf Multi-Clean kunt u daarom altijd terecht voor een periodieke of een eenmalige tapijtreiniging.

Tapijt reinigen kan op een ‘droge’ en op een ‘natte’ manier worden uitgevoerd. De twee meest voorkomende methoden voor het realiseren van een schone en frisse werkomgeving, worden hieronder omschreven.

Droge tapijtreiniging: de 'Bonnet' methode

Tapijt reinigen bij een kantoor in omgeving Den Haag WestlandDe ‘Bonnet’ reinigingsmethode wordt de ‘droge’ methode genoemd. Niet omdat er geen vocht wordt gebruikt, maar omdat het gebruik ervan minimaal is en het tapijt daardoor snel weer opdroogt. Deze methode is bedoeld voor het reinigen van de oppervlakte en kan effectief worden ingezet voor tussentijdse en plaatselijke tapijtreiniging.

Bij de ‘Bonnet’ reinigingsmethode wordt het tapijt eerst gestofzuigd met een borstelstofzuiger. Nadat het loszittende oppervlakkige vuil hiermee is verwijderd, wordt het tapijt gesprayd met een reinigingsmiddel om het vastzittende vuil los te weken. Hierna wordt met behulp van een eenschijfsmachine en een synthetische pad met microvezels, het overgebleven vuil verwijderd.

Door deze ‘droge’ manier van tapijt reinigen kan de behandelde werkruimte snel weer in gebruik worden genomen. Hierdoor heeft u minimale hinder van de werkzaamheden en kan, door het geringe geluid, dit werk ook tijdens kantooruren worden uitgevoerd.

Natte tapijtreiniging: de spoel-extractie methode

Voor een grondige dieptereiniging van uw tapijt, werkt de sproei-extractie reinigingsmethode uitstekend. Bij deze ‘natte’ manier van tapijt reinigen, wordt net als bij de ‘Bonnet’ methode allereerst het oppervlaktevuil verwijderd met een borstelstofzuiger en wordt een reinigingsmiddel vervolgens over het tapijt gesprayd. Hierna wordt onder druk heet water diep in het tapijt geïnjecteerd, waarna het water met het losgeweekte vuil wordt opgezogen.

Vanwege het gebruik van water, kan met de sproei-extractie methode op een zeer grondige manier het tapijt worden schoongemaakt. Door het gebruik van water heeft het tapijt echter wel een langere droogtijd nodig. Na de tapijtreiniging is de werkruimte daarom niet direct beschikbaar en is een goede afstemming noodzakelijk. Over het algemeen is één nacht voldoende om het tapijt goed te laten drogen.