multiclean-medewerker-1

Gevel impregneren / hybroferen

Een gevel impregneren, is het waterafstotend maken van een muur. Met een mooi, maar minder bekend woord, wordt dit ook ‘hybroferen’ genoemd. De buitengevels (en dus ook alle poriën) worden verzadigd met een impregneermiddel, waardoor de muren geen water meer kunnen opnemen en dus goed beschermd zijn tegen de weersomstandigheden van buitenaf. Over het algemeen combineren wij het impregneren met een gevelreiniging. Dit is om er zeker van te zijn dat al het vuil en stof van de ondergrond verwijderd is, zodat het impregneermiddel beter opgenomen kan worden en dus ook maximaal z’n werk doet.

Het impregneren van gevels verricht Multi-Clean voor de zakelijke markt. Bent u particulier? Dan voeren wij deze werkzaamheden meestal in opdracht uit van VvE’s (VvE beheerders) of woningbouwverenigingen. Bent u hierbij niet aangesloten? Dan adviseren wij u graag in het vinden van een geschikte partner.

Goed beschermd tegen weersinvloeden

Betere isolatie van het pand

Graffiti makkelijker te verwijderen

Offerte aanvragen?

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het laten impregneren van uw gevels? Laat u positief verrassen en vraag via onderstaande knop vrijblijvend een offerte aan. Als u Ed alle benodigde informatie aanlevert, dan brengt hij met een overzichtelijke offerte voor u alle kosten in kaart. Ook als u algemene vragen heeft over dit onderwerp, kunt u bij onze Ed terecht. Hij helpt u graag verder!

Ed_cta

Vraag direct een offerte aan bij Ed

Waarom uw gevels impregneren?

In de meeste gevallen wordt het impregneren ingezet om gevels waterafstotend te maken. Maar wist u dat gevelimpregnatie vaak ook wordt aangeraden na het verwijderen van graffiti of ter voorkoming ervan? Door het met een impregneermiddel verzadigen van de ondergrond, wordt er een beschermlaag aangebracht. Hierdoor is graffiti veel makkelijker te verwijderen. Zeker bij een poreuze ondergrond.

Hieronder een overzicht van (bijkomende) voordelen waarom u uw gevels zou moeten laten impregneren:

  • Naast waterafstotend en dus het voorkomen van doorslaand vocht en schimmel op de muren, blijft uw gevel ook schoner doordat vuil minder goed blijft hechten.
  • Gevelimpregnatie draagt bij aan het behoud van uw buitengevel. Extreme weersinvloeden zoals zure regen en vorst kunnen door de beschermlaag geen schade aanrichten.
  • Het impregneren van uw gevels zorgt eveneens voor een isolerende werking. Hiermee kunt u aanzienlijk op de stookkosten besparen. Hierdoor zijn de kosten voor het laten impregneren snel terugverdiend!

 

Na hoeveel jaar moet u uw gevel opnieuw impregneren?

Het laten impregneren van uw gevel is een zeer effectieve en duurzame oplossing voor het weren van vocht en dus ook schimmel. Het effect van het impregneermiddel zal door de weersomstandigheden na verloop van jaren echter minder worden. Over het algemeen wordt uitgegaan dat uw gevel ongeveer 10 tot 15 jaar beschermd moet kunnen zijn door het impregneermiddel. Afhankelijk van het soort ondergrond en het gebruikte product, raden wij daarom aan om elke 8 tot 12 jaar uw muren weer te laten hybroferen. Zo weet u zeker dat de waterafstotende eigenschap van uw buitengevel behouden blijft en u daarop kunt vertrouwen. Uiteraard geven wij voor elke soort ondergrond een passend advies.

multiclean-impregneren

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over hoe Multi-Clean uw bedrijf kan ondersteunen met impregneren van uw gevel? Bel dan gerust naar 0174-29 59 31 of laat een bericht achter via het contactformulier. Wij proberen zo goed als mogelijk al uw vragen te beantwoorden en zijn u uiteraard graag van dienst! Ook voor het opvragen van referentieskunt u contact met ons opnemen. Spreken wij u binnenkort?

pay-off logo blauw

Wij helpen u graag verder!

0174 295 931  |  info@multiclean.nl