multiclean-stofzuigen

Tapijt reinigen

Als schoonmaakbedrijf zijn wij gespecialiseerd in het reinigen van diverse soorten vloerbedekking in bedrijfspanden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld linoleum en plavuizen, is het schoonmaken van vast tapijt een minder eenvoudige klus. Bij tapijt heb je niet alleen te maken met oppervlakkig vuil, maar ook met eventuele vlekken, schimmels, geurtjes, pollen en huismijt. Vanwege het grote diverse aanbod, is vloerbedekking zeer geliefd. Voor elke soort inrichting en bedrijfsruimte is wel een geschikte variant verkrijgbaar. Het nadeel van tapijt is echter dat het zeer gevoelig is voor vervuiling, zeker wanneer er veel werknemers en bezoekers overheen lopen.

Bij schoonmaakbedrijf Multi-Clean kunt u daarom altijd terecht voor een periodieke of een eenmalige tapijtreiniging. Deze dienst wordt ook ingezet als onderdeel van de kantoor schoonmaak en bij het schoonmaken voor VvE’s wanneer er in de algemene ruimtes vloerbedekking aanwezig is.

Een geschikte methode voor elke soort vloerbedekking

Van het verwijderen van oppervlakte vuil tot dieptereiniging

Zowel tijdens kantoortijden als erbuiten

Offerte aanvragen?

Is het tapijt in uw bedrijfspand toe aan een grondige schoonmaakbeurt en bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf dat deze zorg volledig op zich kan nemen? Ongeacht de grootte van de opdracht en de mate van vervuiling? Vraag dan direct bij René een vrijblijvende offerte voor tapijtreiniging aan!

rene-cta-630px

Vraag direct een offerte aan bij René

Vast tapijt reinigen kan op een ‘droge’ en op een ‘natte’ manier. De twee meest voorkomende methoden voor het realiseren van een schone en frisse werkomgeving, worden hieronder omschreven.

Droge tapijtreiniging: de 'Bonnet' methode 

De ‘Bonnet’ reinigingsmethode wordt de ‘droge’ methode genoemd. Niet omdat er geen vocht wordt gebruikt, maar omdat het gebruik ervan minimaal is en het tapijt daardoor snel weer opdroogt. Deze methode is bedoeld voor het reinigen van de oppervlakte en kan effectief worden ingezet voor tussentijdse en plaatselijke tapijtreiniging.

Bij de ‘Bonnet’ reinigingsmethode wordt het tapijt eerst gestofzuigd met een borstelstofzuiger. Nadat het loszittende oppervlakkige vuil hiermee is verwijderd, wordt het tapijt gesprayd met een reinigingsmiddel om het vastzittende vuil los te weken. Hierna wordt met behulp van een éénschijfsmachine en een synthetische pad met microvezels, het overgebleven vuil verwijderd.

Door deze ‘droge’ manier van tapijt reinigen, kan de behandelde werkruimte snel weer in gebruik worden genomen. Hierdoor heeft u minimale hinder van de werkzaamheden en kan door het geringe geluid dit werk ook tijdens kantooruren worden uitgevoerd.

 

Natte tapijtreiniging: de sproei-extractie methode

Voor een grondige dieptereiniging van uw tapijt, werkt de sproei-extractie reinigingsmethode uitstekend. Bij deze ‘natte’ methode van tapijt reinigen, wordt net als bij de ‘Bonnet’ methode allereerst het oppervlaktevuil verwijderd met een borstelstofzuiger en wordt een reinigingsmiddel vervolgens over het tapijt gesprayd. Hierna wordt onder druk heet water diep in het tapijt geïnjecteerd, waarna het water met het losgeweekte vuil wordt opgezogen.

Vanwege het gebruik van water, kan met de sproei-extractie methode op een zeer grondige manier het tapijt worden schoongemaakt. Door het gebruik van water heeft het tapijt echter wel een langere droogtijd nodig. Na de tapijtreiniging is de werkruimte daarom niet direct beschikbaar en is een goede afstemming noodzakelijk. Over het algemeen is één nacht voldoende om het tapijt goed te laten drogen.

multiclean-vloeronderhoud-570x380px

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over hoe Multi-Clean uw bedrijf kan ondersteunen met het reinigen van uw tapijt? Bel dan gerust naar 0174-29 59 31 of laat een bericht achter via het contactformulier. Wij proberen zo goed als mogelijk al uw vragen te beantwoorden en zijn u uiteraard graag van dienst! Ook voor het opvragen van referenties kunt u contact met ons opnemen. Spreken wij u binnenkort?

pay-off logo blauw

Wij helpen u graag verder!

0174 295 931  |  info@multiclean.nl