multiclean-hogedruk-reinigen-1

Graffiti verwijderen

Graffiti gemaakt door een kunstenaar kan erg mooi zijn, maar graffiti kan ook tot grote ergernissen leiden wanneer dit ongevraagd op uw gevel of op andere objecten wordt gespoten. Helaas zijn het niet allemaal ‘kunstwerkjes’ en kan dit het aangezicht behoorlijk verpesten. In dat geval is het aan te raden om zo snel mogelijk de graffiti te laten verwijderen. Niet alleen is het reinigen dan waarschijnlijk eenvoudiger, ook is de kans kleiner dat een andere ‘artiest’ eveneens op dezelfde plek zijn handtekening wil achterlaten. Aanvullend raden wij aan om na het verwijderen van de graffiti, ook de gevel te laten impregneren. Hiermee wordt er een beschermlaag aanbracht, waardoor een volgende keer de graffiti veel makkelijker te verwijderen is.

Multi-Clean richt zich op de B2B-markt, dus helaas verwijderen wij geen graffiti voor particulieren. Heeft u vragen, dan beantwoorden wij die uiteraard wel graag voor u.

Voor elke ondergrond een schikte methode

Optioneel inclusief preventief impregneren

Altijd met gepaste zorg

Offerte aanvragen?

De kosten voor het laten verwijderen van graffiti zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de ondergrond, de hardnekkigheid en dus de te gebruiken methode. Wilt u een offerte aanvragen? Dat kan via onderstaande knop. Laat zoveel mogelijk informatie voor ons achter en Ed zal voor u persoonlijk een offerte op maat maken.


Ed_cta

Vraag direct een offerte aan bij Ed

Meerdere methodes voor het verwijderen van graffiti

Het verwijderen van graffiti moet met zorg worden uitgevoerd. Niet elke ondergrond kan dezelfde behandeling aan en we willen de ondergrond immers niet beschadigen. Bij Multi-Clean gebruiken wij daarom verschillende methodes om het gewenste eindresultaat voor u te behalen. Afhankelijk van de ondergrond, het aantal verflagen en het gebruikte soort verf, wordt één van de volgende methodes gebruikt om de graffiti te verwijderen:

  • Verwijderen met hete stoom
  • Chemisch reinigen
  • Zandstralen

 

Graffiti verwijderen met hete stoom

Indien mogelijk, zal de eerste keuze altijd zijn om de graffiti te verwijderen met hete stoom. Dit is de minst rigoureuze aanpak en zal in de meeste gevallen moeten volstaan om de graffiti succesvol te kunnen aanpakken. Dit is de meest milieuvriendelijke aanpak en het minst belastend voor de ondergrond. Hierbij worden geen chemicaliën gebruikt, alleen water wat opgewarmd wordt tot 150°C en onder hoge druk als stoom tegen de gevel (of het object) zal worden aangespoten. Bij deze methode wordt de verf losgeweekt van de ondergrond en kan het eraf worden gespoten.

 

Graffiti verwijderen door chemische reiniging 

Bij hardnekkige verf of bij meerdere lagen graffiti, biedt het gebruik van hete stoom niet altijd een oplossing. In dat geval is een grondigere aanpak nodig en wordt een reinigingsmiddel toegevoegd aan het water van de hogedrukreiniger. Het gekozen reinigingsproduct zal uiteraard worden afgestemd op de ondergrond, zodat deze niet of zo min mogelijk zal worden aangetast. Bij voorkeur gebruiken wij hiervoor biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. Alleen als het niet anders kan, zal grover geschut worden ingezet.

 

Graffiti verwijderen door zandstralen

De meest rigoureuze methode en daarom ook tevens het laatste redmiddel, is het verwijderen van graffiti d.m.v. zandstralen. Deze methode is alleen in te zetten bij harde ondergronden. Hierbij wordt zand (of een ander straalmiddel) vermengd in het waterreservoir van de hogedrukreiniger en met hoge druk tegen de ondergrond aangespoten. Deze methode vraagt om veel voorzichtigheid om schade te voorkomen, maar is wel zeer effectief in het verwijderen van graffiti.

graffiti

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over hoe Multi-Clean uw bedrijf kan ondersteunen met het verwijderen van graffiiti? Bel dan gerust naar 0174-29 59 31 of laat een bericht achter via het contactformulier. Wij proberen zo goed als mogelijk al uw vragen te beantwoorden en zijn u uiteraard graag van dienst! Ook voor het opvragen van referenties kunt u contact met ons opnemen. Spreken wij u binnenkort?

pay-off logo blauw

Wij helpen u graag verder!

0174 295 931  |  info@multiclean.nl