multiclean-glazenwassen

Glazenwasser

Multi-Clean heeft een overvloed aan ervaring in glasbewassing voor de zakelijke markt. Hierdoor hebben wij voor elk soort gebouw en voor elke hoogte een passende oplossing. Een glazenwasser met ladder, telewash-systeem of met hoogwerker, het is allemaal mogelijk! Daarbij zijn alle glazenwassers van Multi-Clean in het bezit van het SVS glazenwassersdiploma, waardoor wij garant kunnen staan voor het gewenste eindresultaat.

Zo worden bijvoorbeeld onze glazenwassers, in combinatie met de VvE schoonmaak, periodiek ingezet om de ramen van particuliere woningen te wassen. Ook worden wij vaak ingehuurd door woningbouwverenigingen en gemeentes. Glasbewassing is daarnaast een vast onderdeel van de kantoor schoonmaak. Echter, ook voor eenmalige projecten zijn onze glazenwassers uiteraard in te huren.

Ook glasbewassing op grote hoogte

Zowel periodiek als eenmalig

Alle glazenwassers in het bezit van een SVS-diploma

Offerte aanvragen?

Wilt u een glazenwasser van Multi-Clean of een team van glazenwassers eenmalig inhuren of heeft u interesse in een overeenkomst voor periodieke glasbewassing? Vraag direct een offerte aan bij René.

rene-cta-630px

Vraag direct een offerte aan bij René

Glazenwasser met ladder

De glazenwasser die staande op zijn ladder – en in sommige gevallen zelfs bijna acrobatisch hangend – de ramen en kozijnen wast, zal waarschijnlijk nooit uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnen. Toch is het gebruik van de ladder de afgelopen jaren aanzienlijk afgenomen. Vanwege strengere arboregels en de opkomst van nieuwe ontwikkelingen (zoals telewash-systemen), wordt de glazenwasser met ladder steeds minder ingezet.

Glasbewassing met extra zorg

Toch zijn er situaties denkbaar waarbij glasbewassing met de ladder de voorkeur heeft. Bijvoorbeeld bij zeer vervuilde ramen. Bij het handmatig reinigen kan net dat extra stukje zorg worden gegeven. Zo wordt in de bouw voor de opleveringsschoonmaak handmatige glasbewassing regelmatig ingezet om ramen en kozijnen nog eens grondig te reinigen. Vaak zitten daar bijvoorbeeld nog stickers, cementsluiers en kitresten op. Met deze extra zorg leveren wij glasbewassing op maat!

 

Aandachtspunten

Bij de keuze voor een glazenwasser met ladder zijn er wel een aantal aandachtspunten waarmee rekening moet worden gehouden. Het is een veel arbeidsintensievere werkwijze, waardoor het reinigen van de ramen en kozijnen meer tijd in beslag neemt. Bovendien is de toegestane maximale werkhoogte met de ladder 10 meter. Voor oudere gebouwen (van voor 1990) mag soms een uitzondering worden gemaakt. Daar moet dan wel een speciale vergunning voor worden aangevraagd.

 

Werkwijze van glazenwasser met ladder


Vanwege de geringe hoeveelheid water die bij deze manier van schoonmaken vrijkomt, kan de glazenwasser met ladder niet alleen buiten, maar ook binnen in een pand worden ingezet. In goed overleg wordt samen met u de beste werkwijze voor de opdracht vastgesteld. Voor situaties waarbij het gebruik van een ladder niet toereikend is, kunnen wij telescoop glasbewassing of het gebruik van een hoogwerker inzetten.

 

Glazenwasser met telewash-systeem

Tot een hoogte van 10 meter, kan er voor het wassen van ramen worden gekozen voor de telewash-methode. Bij Multi-Clean spreken wij over ‘telewash glasbewassing’, maar deze werkwijze staat ook bekend als ‘telescoop glasbewassing’. Alhoewel de namen verschillen, is de werkwijze identiek. Met behulp van telescopische stokken en osmosewater, reinigt de glazenwasser de ramen en kozijnen snel en efficiënt vanaf de grond met speciale borstels.

 

Osmosewater


Bij telewash glasbewassing maakt Multi-Clean gebruik van osmosewater. Osmosewater is water in pure vorm. Water waaruit bijna alle mineralen, zouten, kalk en metaaldeeltjes zijn verwijderd. Hierdoor wordt het vuiloplossend vermogen van het water verhoogd, waardoor reinigingsmiddelen overbodig zijn. Bovendien droogt osmosewater altijd streep- en kleurloos op.

 

Voordelen telewash


De werkwijze van de glazenwasser met een telewash-systeem, kent vele voordelen:

  • Milieuvriendelijk: geen gebruik van reinigingsmiddelen.
  • Minder snelle herbevuiling.
  • Minder risico van statische oplading vanwege het ontbreken van metaaldeeltjes in het gebruikte water.
  • Vlek- en streepvrije opdroging, zelfs in direct zonlicht.
  • Optimale bereikbaarheid boven tuinbeplanting en fonteinen, bij koepels en glazen overkappingen (serres, winkelpromenades).
  • Veilige en verantwoorde arbeidsomstandigheden.
  • Naast het reinigen van ramen, is het telewash-systeem ook geschikt voor het schoonmaken van lichtbakken, gevelbeplating, koelcellen, etc.

 

Werkwijze van glazenwasser met telewash-systeem


Vanwege de hoeveelheid osmosewater die vrijkomt bij telewash glasbewassing, wordt deze reinigingsmethode voornamelijk buiten ingezet. Voor de koelcellen bij tuinders wordt nog wel eens een uitzondering gemaakt. Voor het schoonmaken van koelcellen hebben wij tegenwoordig ook een mobiele telewash reinigingsmachine. Hierdoor is er geen overlast meer van in de weg liggende slangen. Voor telewash glasbewassing buiten zijn de systemen ingebouwd in de wagens en aanhangers van Multi-Clean. Bij een ramen wassen op grote hoogte wordt de hoogwerker ingezet of de gevelinstallatie gebruikt.

Glasbewassing

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen over hoe Multi-Clean uw bedrijf kan ondersteunen met glazenbewassing? Bel dan gerust naar 0174-29 59 31 of laat een bericht achter via het contactformulier. Wij proberen zo goed als mogelijk al uw vragen te beantwoorden en zijn u uiteraard graag van dienst! Ook voor het opvragen van referenties in uw branche kunt u contact met ons opnemen. Spreken wij u binnenkort?

pay-off logo blauw

Wij helpen u graag verder!

0174 295 931  |  info@multiclean.nl